De schepping

Deed het ontembare geweld van de oerknal het universum ontstaan en werd hiermee een begin gemaakt met de ontwikkeling van het leven? Of heeft dat oude, heilige boek, de Bijbel toch gelijk, als het begint met de woorden “In het begin schiep God de hemel en de aarde”?

Twee perspectieven op het ontstaan van het leven; een groter verschil kunnen we ons niet voorstellen. Beide visies met verstrekkende gevolgen voor de mensheid.

Met Henry Stober, een fotograaf en filmmaker, stellen we dit dilemma volledig in het voetlicht. Hij heeft op zijn diverse reizen over de continenten met zijn professionaliteit en gevoel voor niet te beschrijven schoonheid, vele adembenemende natuuropnamen gemaakt. Een selectie uit de verzameling van de mooiste beelden heeft na een productietijd van vier jaar geresulteerd in een regelrecht kunstwerk: De Schepping. Een daverende film over het wonder van het leven op onze planeet in al zijn wonderbare facetten. U moet het gewoon gezien hebben.

Maar alleen mooie beelden is nog niet alles. Want de inspiratie voor dit meesterwerk kwam door het verhaal van een gerenommeerde wetenschapper uit Zuid-Afrika: Walter Veith. In een persoonlijk getuigenis vertelt hij over het hoe en waarom van zijn radicale ommekeer van evolutionist naar creationist. Dat wil overigens niet zeggen dat hij geen wetenschapper meer is. Integendeel. Zijn standpunten over het ontstaan van het leven zijn volkomen wetenschappelijk verantwoord en onderbouwd. En dat is toch op z’n minst opmerkelijk. U zult dan ook zonder meer versteld staan van zijn inzichten. Deze worden, voorafgaand aan de film, op een ook voor niet-wetenschappers begrijpelijke manier getoond. Hierin maakt u kennis met logisch, goed onderbouwd wetenschappelijk gedachtegoed vanuit een nieuw en verrassend perspectief. Ook voor de leek prima te volgen.

De film De Schepping is een duidelijk pleidooi voor het feit dat de mens geen toevalsproduct is, maar een wezen dat het geniale handschrift van een liefdevolle schepper draagt. Het tikken van de aardse klok sterft al veel te lang weg in de zwijgende ijzigheid van het heelal. Het is tijd voor het alternatief. Een perspectief op het leven die zin geeft, in plaats van het leven van haar betekenis te beroven. Een die God niet van ons afneemt, maar Hem weer aan ons teruggeeft!